Over ons

Keukenplanten, zo noem ik ze. Planten die je in de keuken kunt gebruiken. Dat kan op allerlei manieren. Als groente of fruit, rauw of gekookt, misschien wel als kruiden en smaakmakers voor gerechten, of gewoon door er thee van te zetten. Hier gaat alles over deze planten. Natuurlijk over de bekende soorten zoals worteltjes, tomaat of bloemkool, maar zeker ook over de minder bekende keukenplanten. De handige en leerzame hulpmiddelen van Keukenplanten.nl maken de moestuin begrijpelijk. Geen grote lappen tekst maar gewoon in één oogopslag alles wat je nodig hebt.

Eigenaar

Mijn naam is Eloy, eigenaar van Keukenplanten.nl en groot liefhebber van planten die je in de keuken kunt gebruiken (en planten in het algemeen). Als er iets is waar ik erg blij van word, dan is dat wanneer mijn tuin bepaalt wat ik vanavond ga eten. Het kweken van voedsel wordt vaak gezien als iets waar je iedere dag intensief mee bezig bent, maar ik vind dat wel meevallen. Als je de juiste omstandigheden creëert gaat de rest nagenoeg vanzelf. Onderweg leer je steeds meer over hoe de natuur werkt en je past je hierop aan. Deze samenwerking maakt het onderhoudsarm.

Onze visie

Het kweken van planten beperkt zich al lang niet meer tot de tuin of een stukje grond. Zeker niet als het om eetbare planten gaat. Ruim zeventig jaar geleden vond men al manieren om zonder grond te kweken, de hydrocultuur. We halen onze verse oogst buiten uit de tuin of kweekkas, maar ook binnen uit de vensterbank. Van zes hectare grond en van zes hoog zonder balkon. We beginnen vroeg in het jaar al, maar stoppen niet aan het einde van de zomer. Inmiddels gebruiken wij in grote aantallen speciale kweeklampen, warmte-elementen of combinaties daarvan. Dit vormt de basis voor een nieuw systeem voor de thuisteelt!

Ons werk

Wij werken constant aan het ontwikkelen van middelen die de moestuin leerzaam, eenvoudig en duurzaam maken. Kwaliteitsmateriaal staat bij ons hoog in het vaandel. Via handige (online) hulpmiddelen met een overzichtelijke weergave van eigenschappen, behoeften en instructies per plant, staan we dicht bij jou en je favoriete planten. We zoeken continu naar nieuwe manieren om te kweken, om het op iedere plek mogelijk te maken. Zo kan je straks zelfs in een hooggelegen appartement zonder balkon genieten van je eigen verse groenten, fruit en kruiden. Samen met ons biologisch aanbod dragen wij bij aan een verantwoorde thuisteelt voor iedereen.

footer wave afbeelding