Moestuin planten halfschaduw

 • Eloy M. Gotjé
 • 05 July, 2022

Ga snel naar...

  Wat kan je planten in de halfschaduw? Ondanks dat je hier niet de hele dag zonlicht krijgt, kan je er toch erg veel keukenplanten kweken. Sommige planten groeien zelfs beter in de halfschaduw dan in de volle zon. In onze handige zaaikalender filter je alle planten op standplaats. Zo zie je een complete lijst met planten die je allemaal in de halfschaduw kunt kweken.

  Wat is de halfschaduw?

  De half schaduw is -als je het ons vraagt- een plek waar je planten minimaal de helft van de dag direct zonlicht krijgen. Krijgen je planten minder schaduw, dan noemen we dit een schaduwrijke standplaats. In de halfschaduw droogt de grond toch nog snel op in de zomer. Er komt namelijk nog steeds veel direct zonlicht, alleen wel minder dan in de volle zon natuurlijk.

  Planten in halfschaduw

  Ondanks dat deze standplaats niet de hele dag zonlicht krijgt, kan je hier toch erg veel planten kweken. Welke keukenplanten je kunt kweken in de halfschaduw, zie je hieronder en in onze handige zaaikalender:

  • Eloy M. Gotjé
  • 05 July, 2022

  Meer lezen?

  Welke grond voor de moestuin?

  Welke grond gebruik je voor een moestuin? Biologische moestuinaarde uit zakken werkt meestal wel goed. Wil je het echt geweldig doen, stel dan zelf je grond samen. Dit doe je aan de hand van de pl..

  Gedroogde koemestkorrels

  Wat zijn koemestkorrels? (Gedroogde) koemest is eigenlijk meer een bodemverbeteraar dan een meststof. Je maakt er de bodem natuurlijk iets voedzamer mee, maar ze activeren ook het bodemleven en we..

  Moestuin op kleigrond

  Wat groeit goed op kleigrond in de moestuin? Klei is een lastige, dikke grondsoort die lang nat blijft na een bui. Het is ook een voedzame en goed vochthoudende grond, waar sommige planten graag o..

  Betere drainage moestuin

  Wil je de drainage verbeteren in je moestuin? Door overtollig water gaat veel oogst verloren. Planten die onder water komen te staan nemen geen voeding meer op of gaan dood in het ergste geval. Oo..

  Moestuin planten schaduwrijk

  Wat kan je planten op schaduwrijke plekken? Je zou het niet zeggen, maar je kunt genoeg keukenplanten kweken op plekken met wat meer schaduw. Denk aan aardappelen of radijsjes die het daar uitstek..

  Rode biet Egyptische Platronde BIO Buzzy Organic Seeds

  Rode biet Egyptische Platronde BIO Buzzy Organic Seeds

  Grote en platronde bieten. Egyptische Platronde zijn grote, platronde rode ..

  € 2,79 € 2,56

  Kropsla Lollo Rossa Krulsla BIO Buzzy Organic Seeds

  Kropsla Lollo Rossa Krulsla BIO Buzzy Organic Seeds

  Fijn gekrulde kropsla. Lollo Rossa is vooral bekend vanwege het gekrulde en..

  € 2,79 € 2,56

  Spinazie Winterreuzen BIO Buzzy Organic Seeds

  Spinazie Winterreuzen BIO Buzzy Organic Seeds

  Grootbladige forse planten. Winterreuzen spinazie is bijzonder geschikt voo..

  € 3,49 € 3,20

  Veldsla Vit BIO Buzzy Organic Seeds

  Veldsla Vit BIO Buzzy Organic Seeds

  Bijzonder malse groente. Veldsla kan zo wel eerder als later in het jaar ge..

  € 2,79 € 2,56

  footer wave afbeelding