Moestuin planten volle zon

 • Eloy M. Gotjé
 • 05 July, 2022
 • 0

Ga snel naar...

  Wat kan je planten in de volle zon? De volle zon is een uitstekende plek voor je moestuin. De meeste planten hebben nu eenmaal veel zonlicht nodig. Ze groeien beter als ze meer zonlicht krijgen. In onze handige zaaikalender filter je alle planten op standplaats. Zo zie je direct een lijst met alle planten die je in de volle zon kunt kweken.

  Wat is de volle zon?

  Wij vinden dat je het de volle zon noemt, als je plant (bijna) de hele dag direct zonlicht krijgt en vrijwel nooit in de schaduw staat. In de volle zon droogt de grond sneller op dan in de schaduw. Ook wordt het in de volle zon veel warmer, met name in de zomer. Planten die veel licht nodig hebben zet je in de volle zon. Dit zijn veel mediterrane of zelfs tropische planten.

  Planten in volle zon

  Je bent vast benieuwd welke planten je in de volle zon kunt zetten. De lijst is eindeloos, maar om je een idee te geven zie je hieronder een aantal keukenplanten voor in de volle zon:

  • Eloy M. Gotjé
  • 05 July, 2022
  • 0

  Plaats een reactie

  Meer lezen?

  Kalium voor planten

  Kalium versterkt de wortels van je planten. Het draagt bij aan de algehele weerstand van je planten tegen schimmels, ziektes en plagen. Zo zijn je planten minder vatbaar voor extreme (hoge of lage) temperaturen. Ook kunnen je planten beter tegen overtollig..

  Welke grond voor de moestuin?

  Welke grond gebruik je voor een moestuin? Biologische moestuinaarde uit zakken werkt meestal wel goed. Wil je het echt geweldig doen, stel dan zelf je grond samen. Dit doe je aan de hand van de planten die je wilt kweken. Er is namelijk niet één grond die ..

  Betere drainage moestuin

  Wil je de drainage verbeteren in je moestuin? Door overtollig water gaat veel oogst verloren. Planten die onder water komen te staan nemen geen voeding meer op of gaan dood in het ergste geval. Ook in potten moet water makkelijk weg kunnen. In potten zonde..

  Standplaats bepalen

  Waar leg je een moestuin aan? Een moestuin heeft zonlicht nodig. Geen enkele plant kan zonder, maar dat betekent niet dat je in de schaduw geen moestuin kunt hebben. Sommige planten groeien daar juist weer erg goed. De standplaats bepalen doe je een klein ..

  Moestuin planten schaduwrijk

  Wat kan je planten op schaduwrijke plekken? Je zou het niet zeggen, maar je kunt genoeg keukenplanten kweken op plekken met wat meer schaduw. Denk aan aardappelen of radijsjes die het daar uitstekend doen. In onze handige zaaikalender filter je alle plante..

  Tijm Wintertijm BIO Buzzy Organic Seeds

  Tijm Wintertijm BIO Buzzy Organic Seeds

  Aromatisch en wintergroen - Wintertijm is een kruid dat nooit blaadjes verl..

  € 2,19 € 2,01

  Rozemarijn BIO Buzzy Organic Seeds

  Rozemarijn BIO Buzzy Organic Seeds

  Aromatisch en wintergroen - Rozemarijn is een kruid dat nooit blaadjes verl..

  € 2,79 € 2,56

  Andijvie Gele Volhart BIO Buzzy Organic Seeds

  Andijvie Gele Volhart BIO Buzzy Organic Seeds

  Geschikt voor late teelt - Blonde à Coeur Plein (Gele Volhart) is een andij..

  € 2,79 € 2,56

  Salie Keukensalie BIO Buzzy Organic Seeds

  Salie Keukensalie BIO Buzzy Organic Seeds

  Sterk aromatisch kruid - Salie dient als oud natuurgeneesmiddel, bijvoorbee..

  € 2,79 € 2,56

  footer wave afbeelding