Leveringsinformatie

Op deze pagina een overzicht van alle informatie over hoe wij producten leveren en tegen welke tarieven wij dit doen, informatie over levertijden, retourneren en meer.

Verzendkosten

 1. Onderstaande verzendkosten zijn van toepassing op bestellingen via onze webshop, binnen Nederland en België. Tussentijdse wijzigingen van tarieven zijn voorbehouden.
 2. We maken een onderscheid tussen tarieven voor bestellingen met alléén zaden (hieronder "zaden") en bestellingen waar ook andere producten in zitten (hieronder "alles").

NL - Gratis verzending

Gratis

zaden v.a. € 15,00
alles v.a. € 35,00

NL - Laag tarief

v.a. € 3,49

zaden

NL - Standaard tarief

v.a. € 4,99

alles

BE - Gratis verzending

Gratis

zaden v.a. € 25,00
alles v.a. € 50,00

BE - Laag tarief

v.a. € 5,49

zaden

BE - Standaard tarief

v.a. € 8,99

alles

Buitenland

 1. Wij versturen binnen Nederland maar ook naar België. Je kunt in beide gevallen gewoon afrekenen in onze webshop. Helaas zijn de verzendkosten voor België ook voor ons hoger.
 2. Wij versturen óók naar andere landen, dan wel op verzoek. Je kunt vrijblijvend contact opnemen. We maken een rekening en sturen je bestelling na betaling op naar het gewenste land.

Levertijden

 1. Heb je jouw bestelling vóór 17:00 geplaatst? Dan versturen we het dezelfde werkdag! Binnen Nederland is de levertijd 1-3 werkdagen. Naar België is de levertijd 1-4 werkdagen.
 2. De levertijd is een indicatie en geen garantie. Tijden wijken af in december rond de feestdagen, rond Black Friday, door gladheid of door andere onvoorziene omstandigheden.
 3. Als je na 5 werkdagen (Nederland) of 6 werkdagen (België) niets hebt ontvangen, dan graag even contact opnemen. Wij vragen dit na bij de vervoerder en houden je op de hoogte.
 4. Kwijtgeraakte pakjes sturen we vanzelfsprekend opnieuw naar je toe. We vragen altijd eerst aan de vervoerder of zij weten waar het pakket is gebleven. Het kan vertraagd zijn.
 5. Als we iets opnieuw moeten versturen, kan het zijn dat een artikel niet langer op voorraad is. We storten dan het aankoopbedrag van dit artikel terug op de rekening van de koper.

Retourneren

 1. Binnen de wettelijke bedenktermijn van 14 dagen kan je kosteloos retourneren. Je kiest zelf of je een vervangend artikel wilt of graag het aankoopbedrag terug op je rekening ontvangt.
 2. Producten die onbeschadigd zijn aangekomen, verwachten we in originele verpakking en onbeschadigd terug. Als iets beschadigd is aangekomen, geef dit dan eerst aan ons door.
 3. Verzendkosten voor retourneren nemen wij voor onze rekening. Je ontvangt een verzendlabel om je bestelling deels of helemaal terug te sturen. Na ontvangst gaan we aan de slag.
 4. Artikelen met beperkte houdbaarheid zoals pootaardappelen en -aardperen, plantuien, -knoflook en -sjalotten zijn uitgesloten. Deze kunnen we na verzending niet meer terugnemen.
 5. Natuurlijk mag je van ons verwachten dat we artikelen sturen die goed zijn. Blijkt dit bij ontvangst niet het geval dan zoeken we daar natuurlijk een passende oplossing voor!
 6. Je kunt contact opnemen als je een vraag hebt over retourneren of zelf graag iets wilt aan ons wilt retourneren.

Voorraad

 1. Wij leveren al onze artikelen uit eigen voorraad. Hierdoor zijn de levertijden sneller. Wat in onze webshop beschikbaar is kan vrijwel altijd ook daadwerkelijk worden geleverd.
 2. Helaas komt het een enkele keer voor dat een artikel achteraf niet langer beschikbaar blijkt, bijvoorbeeld door een telfout. We storten het aankoopbedrag van dit artikel terug.

Verpakking

 1. Wij doen er alles aan om je bestelling goed verpakt te versturen om de kans op schade te beperken. Houd er rekening mee dat de vervoerder of bezorger daar ook een rol in speelt.
 2. Dozen en andere verpakkingen die wij in goede staat ontvangen, gebruiken we zelf ook opnieuw. Bijvoorbeeld om spullen in op te slaan of om je bestelling in te versturen.
 3. We verpakken onze artikelen zo veel mogelijk in verpakkingen van een verantwoorde en duurzame oorsprong. Gebruik verpakkingen die je van ons ontvangt opnieuw, indien mogelijk.

Terugbetalen

 1. Indien je bestelde artikelen hebt geretourneerd of deze na het bestellen niet voorradig blijken, storten we het aankoopbedrag van de artikelen terug op de rekening van de koper.
 2. Ons betaalplatform verwerkt terugbetalingen binnen vijf tot tien werkdagen. Wij hebben zelf geen invloed op de snelheid waarmee het betaalplatform terugbetalingen verwerkt.
 3. Terugbetalingen worden gedaan op dezelfde rekening waarmee een aankoop is gedaan. Het is niet mogelijk om je terug te laten betalen op een andere bankrekening.