Geneeskrachtige kruiden van A tot Z
Wil je geneeskrachtige kruiden kweken? Bekijk dan welke geneeskrachtige planten bij jou passen! Alle keukenplanten hebben unieke eigenschappen. Als je weet wat je zoekt, kan je de juiste geneeskra..
Met de 100% natuurlijke en biologische moestuin tips kweek je iets eetbaars, vrij van kunstmest en zonder pesticiden. In een grote tuin maar óók op een klein balkon of terras. Kweek blije planten en weet welke handen er aan je voedsel hebben gezeten! Voor een fijne samenwerking met de natuur en met je keukenplanten, gebruik je natuurlijke moestuin tips, kweektips en oplossingen voor je natuurlijke en biologische moestuin.
Wil je geneeskrachtige kruiden kweken? Bekijk dan welke geneeskrachtige planten bij jou passen! Alle keukenplanten hebben unieke eigenschappen. Als je weet wat je zoekt, kan je de juiste geneeskra..
Met elektrocultuur gebruik je elektromagnetische straling in je moestuin. Hiermee kweek je blije planten en verhoog je de opbrengst. Met elektrocultuur kan je dus meer oogsten. Het is onvoldoende ..
Hoe zaai je aubergine? Wanneer kan je het beste aubergine zaaien? Met behulp van een korte video leggen we stap voor stap uit hoe je aubergines het beste kunt zaaien, en wanneer je dat dan moet do..
Kool en dille is nog zo'n gouden combinatie in de moestuin. Het maakt niet echt uit welke kool je kweekt. Zet er dille bij en je geniet al van de voordelen. Deze combinatie helpt veel plagen bij k..
Je kunt tomaatjes in de zon drogen en daar basilicum overheen doen voor de smaak. Maar wist je dat tomaat en basilicum altijd goed samen gaan? Niet alleen in de keuken, ook in je moestuin. Dat kom..
De wortel en ui zijn de meest bekende combinatie in de moestuin. Wortelen verjagen de uienvlieg en uien verjagen de wortelvlieg. Deze goude combinatie zorgt dus voor gezonde wortelen èn gezonde ui..
Alle goede en slechte buren op een rij! Bij combinatieteelt zet je keukenplanten bij elkaar als ze goed samen gaan, of jusit niet als ze slecht samen gaan. Hiermee voorkom je ziektes en plagen. Ke..
Wisselteelt is een manier van telen waarbij je ieder jaar de gewassoorten doorschuift naar het volgende vak. Zo komt niet ieder jaar hetzelfde gewas op hetzelfde stuk grond te staan. Hiermee wordt..
Dieven is het verwijderen van zijtakken en -scheuten bij planten. Dieven wordt bij veel keukenplanten gedaan, maar het meeste bij tomatenplanten. Tomaten dieven we voor een betere oogst. Vanuit de..
Sommige zaden kiemen alleen na een koude periode. In de natuur gaat dit vaak vanzelf. Zaden die in de zomer zijn ontstaan vallen op de grond. In de winter gaat er dan kou overheen. Als het daarna ..
Bestuiving is een heel belangrijk onderdeel van jouw moestuin. Zonder bestuiving krijg je geen tomaten, paprika's of pepers, meloenen, aubergines, watermeloenen, sopropo's en andere vruchten. Veel..
Hoe verbeter je de zuurtegraad? Meten is weten, je hebt een pH-meter nodig om de zuurtegraad van de bodem te achterhalen. Is de zuurtegraad niet goed voor je planten, dan groeien ze misschien niet..
Een moestuin kan niet zonder mest. Je gaat op zoek en komt veel meststoffen tegen. Op de verpakking staat "NPK" maar wat is NPK mest eigenlijk? En wat is de beste mest voor je moestuin? Je planten..
Heb je bloeiende planten in je moestuin staan, maar weet je niet welke planten dat zijn? Misschien herken je de bloemen dan wel van de foto's hieronder. Kijk, voel en ruik goed, zonder de plant ee..
Het verschil tussen onkruid en een plantje, is een oordeel. En ik beoordeel een plantje als onrkuid als het niet gewenst is. Dit kan zijn als een plantje de rest overwoekert. Welke reden je ook he..
Kalk verbetert de bodemstructuur. Ook maakt kalk de bodem minder zuur, waardoor voedingsstoffen door sommige planten beter worden opgenomen. Kalk is niet geschikt voor planten die van een zure gro..
Het gebruiken van (gedroogde) koemestkorrels voor je moestuin kan veel voordelen hebben. Ze worden vaak gestrooid op gazons maar zijn ook heel geschikt voor de grond waar je groenten en fruit op k..
Wat zijn groenbemesters en waarom wil je groenbemesters zaaien? Een groenbemester zaaien we om de bodem te verbeteren, voedzamer te maken en zelfs om onkruid te drukken. Groenbemesters hebben bijz..