Je oogst verwerken

Met veel liefde en aandacht heb je jouw keukenplanten alle verzorging gegeven die zij nodig hebben. Het zo ver, je kunt eindelijk oogsten! Pluk de tomaatjes en komkommers maar en trek de wortelen uit de grond. Hier deel ik geen uitgebreide kookrecepten, maar heerlijke manieren om je oogst -direct uit de moestuin- te verwerken tot iets lekkers in eigen keuken.


Vlierbessensap maken uit eigen tuin

Wil je vlierbessensap of siroop maken met zelf gekweekte vlierbessen? Of je nu wild plukt of zelf een vlier hebt staan, het voorbereiden van vlierbessensiroop of sap is een flinke klus. Dit is het..

Zongedroogde tomaat uit eigen tuin

Wil je zongedroogde tomaten maken met zelf gekweekte ingrediënten? Tomaatjes drogen in de zon is misschien wel het makkelijkste dat er is. Meestal gebruik je hiervoor kerstomaatjes, simpelweg omda..

Zuurkool maken uit eigen tuin

Wil je zuurkool maken met zelf gekweekte ingrediënten? Zuurkool is gefermenteerde (meestal witte) kool. Het duurt enkele weken voor de zuurkool klaar is om te worden gegeten. Je kunt ook spitskool..

1 - 3 van 3 (1 pagina's)

footer wave afbeelding