Combinatieteelt schema voor je moestuin
Alle goede en slechte buren op een rij! Bij combinatieteelt zet je keukenplanten bij elkaar als ze goed samen gaan, of jusit niet als ze slecht samen gaan. Hiermee voorkom je ziektes en plagen. Ke..
Er zijn ontelbaar veel manieren om te kweken. Alle teeltsoorten staan hier op een rijtje. De verschillende teeltsoorten hebben allemaal hun eigen voordelen en nadelen. Gebruik wisselteelt om ziektes en uitputting te voorkomen. Gebruik combinatieteelt om plaagdieren te verjagen. Kies voor permacultuur of de no-dig methode, of kweek schoon met hydrocultuur. Hier lees je er alles over:
Alle goede en slechte buren op een rij! Bij combinatieteelt zet je keukenplanten bij elkaar als ze goed samen gaan, of jusit niet als ze slecht samen gaan. Hiermee voorkom je ziektes en plagen. Ke..
Aardappelen zijn een groep planten binnen de wisselteelt in de moestuin. Het is voor aardappelen kenmerkend dat ze wat meer kalium kunnen gebruiken. Eigenlijk zijn aardappelen ook gewoon wortel- e..
Bladgewassen zijn een groep planten binnen de wisselteelt in de moestuin. Het is voor bladgewassen of bladgroenten kenmerkend dat ze veel stikstof nodig hebben. Stikstof bevordert namelijk de aanm..
Koolgewassen zijn een groep planten binnen de wisselteelt in de moestuin. Het is voor koolgewassen of koolsoorten kenmerkend dat ze nogal kolossaal kunnen groeien. Hierdoor hebben koolsoorten in d..
Peulgewassen zijn een groep planten binnen de wisselteelt in de moestuin. Het is voor peulgewassen kenmerkend dat ze peulvruchten maken en goed op een arme grond kunnen groeien. Niet alle planten ..
Uiensoorten zijn een groep planten binnen de wisselteelt in de moestuin. Het is voor uiensoorten of koolsoorten kenmerkend dat ze vatbaar zijn voor aaltjes. Om die reden wordt het aangeraden om ui..
Vruchtgewassen zijn een groep planten binnen de wisselteelt in de moestuin. Het is voor vruchtgewassen of vruchtgroenten kenmerkend dat ze wat meer kalium kunnen gebruiken. Veel vruchtgewassen moe..
Wortelgewassen zijn een groep planten binnen de wisselteelt in de moestuin. Het is voor knol- en wortelgewassen kenmerkend dat ze wat meer kalium kunnen gebruiken. Dit helpt onder andere bij de on..
Wisselteelt is een manier van telen waarbij je ieder jaar de gewassoorten doorschuift naar het volgende vak. Zo komt niet ieder jaar hetzelfde gewas op hetzelfde stuk grond te staan. Hiermee wordt..
Je kunt tomaatjes in de zon drogen en daar basilicum overheen doen voor de smaak. Maar wist je dat tomaat en basilicum altijd goed samen gaan? Niet alleen in de keuken, ook in je moestuin. Dat kom..
Overweeg je een tuinkas aan te schaffen? Dan is dit artikel speciaal voor jou! Een tuinkas kan heel veel voordelen hebben voor je moestuin, je planten en zelfs voor jou. Alleen kan een tuinkas ook..
Met elektrocultuur gebruik je elektromagnetische straling in je moestuin. Hiermee kweek je blije planten en verhoog je de opbrengst. Met elektrocultuur kan je dus meer oogsten. Het is onvoldoende ..
Wat zijn groenbemesters en waarom wil je groenbemesters zaaien? Een groenbemester zaaien we om de bodem te verbeteren, voedzamer te maken en zelfs om onkruid te drukken. Groenbemesters hebben bijz..
Kool en dille is nog zo'n gouden combinatie in de moestuin. Het maakt niet echt uit welke kool je kweekt. Zet er dille bij en je geniet al van de voordelen. Deze combinatie helpt veel plagen bij k..
Wat is afharden en waarom is planten afharden zo belangrijk? Binnen voorgezaaide keukenplanten laat je langzaam wennen als je ze buiten zet. Meestal is dit rond de maand mei. Het afharden van een ..
De wortel en ui zijn de meest bekende combinatie in de moestuin. Wortelen verjagen de uienvlieg en uien verjagen de wortelvlieg. Deze goude combinatie zorgt dus voor gezonde wortelen èn gezonde ui..
Wil je geneeskrachtige kruiden kweken? Bekijk dan welke geneeskrachtige planten bij jou passen! Alle keukenplanten hebben unieke eigenschappen. Als je weet wat je zoekt, kan je de juiste geneeskrachtige kruiden planten in je moestuin. Bekijk alle geneeskrachtige kruiden van A tot Z en kweek ze in je kruiden moestuin.
Kool en dille is nog zo'n gouden combinatie in de moestuin. Het maakt niet echt uit welke kool je kweekt. Zet er dille bij en je geniet al van de voordelen. Deze combinatie helpt veel plagen bij kool op afstand te houden.
Je kunt tomaatjes in de zon drogen en daar basilicum overheen doen voor de smaak. Maar wist je dat tomaat en basilicum altijd goed samen gaan? Niet alleen in de keuken, ook in je moestuin. Dat komt door de stofjes in basilicum en tomaat. Deze twee versterken elkaar!
Met elektrocultuur gebruik je elektromagnetische straling in je moestuin. Hiermee kweek je blije planten en verhoog je de opbrengst. Met elektrocultuur kan je dus meer oogsten. Het is onvoldoende onderzocht maar er zijn sterke aanwijzingen dat het goed werkt!