Problemen oplossen

Hoe je ook je best doet, je krijgt een keer te maken met een ziekte of plaag. Het maakt niet uit welk systeem je gebruikt. Waar planten zijn, daar zijn ook diertjes die ze lekker vinden. Lees hier alles over problemen in de moestuin. Behandel meeldauw bij je pompoenplant. Voorkom neusrot bij je kerstomaatjes. Lees wat mieren bijdragen, of bekijk hoe je vlinders ver uit de buurt van je broccoli- en bloemkoolplanten houdt.


Biologisch onkruid bestrijden

Tuurlijk, het verschil tussen een plantje en onkruid is een oordeel. Wanneer ik iets eetbaars zo groot mogelijk wil laten groeien maar een ander plantje steelt water, voeding en ruimte, dan noem i..

Biologisch slakken bestrijden

Heb je slakken in de moestuin? Ze eten jonge zaailingen op en nemen hapjes uit de blaadjes van jouw keukenplanten. Zo komt het natuurlijk nooit van een moestuin vol eetbaar groen. Je wil van die s..

Bladluis bestrijden met Oost-Indische kers

Wist je dat Oost-Indische kers niet alleen eetbaar is, maar ook erg goed werkt tegen bladluis? Oost-Indische kers kan je dus zaaien om bladluis bij andere planten te voorkomen, of eigenlijk om ze ..

Bladluis biologisch bestrijden

De bladluis verschijnt bij warmer weer in de lente. Ze zijn er in heel veel verschillende soorten. Tuinbonen, fruitbomen, aalbessen, pepers of paprika's en soms zelfs tomaten krijgen met bladluis ..

Uienvlieg en wortelvlieg bestrijden

Een van de eerste combinaties die je leert in de moestuin is meestal die van de wortel en de ui. Twee planten die elkaar waanzinnig goed versterken in de moestuin. Beiden hebben weinig ruimte nodi..

1 - 5 van 5 (1 pagina's)

footer wave afbeelding