Standplaats en zon

De zaaikalender staat vol adviezen voor jouw keukenplanten. Ook voor de hoeveelheid zonlicht die jouw plantje nodig heeft. Door het juiste plekje te kiezen kweek je blije planten:

  • volle zon pictogram Volle zon
  • halfschaduw pictogram Halfschaduw
  • schaduwrijk pictogram Schaduwrijk
  • schaduw pictogram Schaduw

Halfschaduw als standplaats

De halfschaduw is een matig plekje in je moestuin. Je plant staat hier soms in de schaduw maar krijgt ook wat zon. De grond op dit plekje droogt snel op als er zon staat. Je kunt last krijgen van ..

Schaduw als standplaats

De schaduw is een plekje waar weinig planten groeien in je moestuin. Je plant krijgt hier bijna of helemaal geen zon. De grond op dit plekje blijft lang nat na regen of het geven van water. Er zij..

Schaduwrijk als standplaats

Een schaduwrijk plekje in je moestuin blijft koel en vochtig. Je plant krijgt hier weinig zonlicht. De grond op dit plekje blijft veel langer nat na regen of het geven van water. Er zijn veel slak..

Volle zon als standplaats

De volle zon is een warme, droge en lichte standplaats in je moestuin. Je plant krijgt hier veel zonlicht. De grond op dit plekje droogt sneller op. Er zijn minder slakken en het is er warmer dan ..

1 - 4 van 4 (1 pagina's)

Nieuwe planten...

5 planten die naar drop smaken!

Bij wie van drop houdt, mogen deze 5 planten niet ontbreken in de moestuin. Ze smaken allemaal naar drop of lijken daar heel erg op. Een van deze planten wordt zelfs daadwerkelijk gebruikt bij het..

Herfstblaadjes als mulch gebruiken

Veel dode blaadjes in je moestuin? Je hoeft ze zeker niet weg te halen! In een natuurlijke moestuin zijn ze meer dan welkom. We weten allemaal dat egeltjes graag onder een berg met blaadjes schuil..

Zelf saffraan planten

Hoe kan je zelf thuis saffraan planten? Saffraan komt van de saffraankrokus en die bloeit in de herfst. Het kweken van saffraan is ontzettend makkelijk, maar de oogst is arbeidsintensief en het zo..

Zaden herkennen: van welk plantje zijn deze zaden?

Heb je zaadjes liggen maar weet je niet waarvan ze zijn? Dan kom je er waarschijnlijk alleen achter wat het is door ze te zaaien. Toch kan je meestal goed aan de zaden zien, wat voor soort plantje..