Bladluis bestrijden met Oost-Indische kers

Ga snel naar...

  Wist je dat Oost-Indische kers niet alleen eetbaar is, maar ook erg goed werkt tegen bladluis? Oost-Indische kers kan je dus zaaien om bladluis bij andere planten te voorkomen, of eigenlijk om ze bij die andere planten weg te lokken. Oost-Indische kers is er als sterk rankende klimplant, maar ook als laagblijvende perkplant.

  Oost-Indische kers groenbemester

  Om bij het begin te beginnen, kan je Oost-Indische kers heel goed als groenbemester gebruiken. Vooral de laagblijvende variëteiten zijn hier erg geschikt voor. Je kweekt de planten op tot deze een mooi formaat hebben en spit ze vervolgens onder.

  Door Oost-Indische kers als groenbemester te gebruiken zorg je voor extra compost in de bodem. De structuur van de bodem wordt hiermee ook sterk verbeterd. Dat je Oost-Indische kers ook kunt eten is een leuke bijkomstigheid. Daarnaast is Oost-Indische kers nog ergens goed voor, namelijk tegen bladluis.

  Oost-Indische kers tegen bladluis

  Heb je regelmatig last van bladluis of ben je bang dat je planten straks vol zitten? Dan kan je Oost-Indische kers in de buurt zaaien. Oost-Indische kers lokt bladluizen weg bij andere planten. Als de Oost-Indische kers vol bladluis zit is deze misschien niet meer zo lekker om zelf te eten, maar je andere planten blijft de plaag bespaard!

  Oost-Indische kers tegen bladluis is dus een uitstekend idee. Kweek de klimmende variëteit rondom hekjes of tegen schuttingen, of zet de laagblijvende variëteiten rond andere planten die gevoelig zijn voor bladluis.

  Oost-Indische kweken?

  Op de zaaikalenderpagina van Oost-Indische kers lees je alles over het kweken ervan, van zaadje tot eigen keuken èn voor het voorkomen van bladluis.  • Gemaakt: 23-03-2023
  • Bijgewerkt: 02-04-2023
  • Eloy M. Gotjé

  Meer lezen?

  Biologisch onkruid bestrijden

  Tuurlijk, het verschil tussen een plantje en onkruid is een oordeel. Wanneer ik iets eetbaars zo groot mogelijk wil laten groeien maar een ander plantje steelt water, voeding en ruimte, dan noem i..

  Biologisch slakken bestrijden

  Heb je slakken in de moestuin? Ze eten jonge zaailingen op en nemen hapjes uit de blaadjes van jouw keukenplanten. Zo komt het natuurlijk nooit van een moestuin vol eetbaar groen. Je wil van die s..

  Uienvlieg en wortelvlieg bestrijden

  Een van de eerste combinaties die je leert in de moestuin is meestal die van de wortel en de ui. Twee planten die elkaar waanzinnig goed versterken in de moestuin. Beiden hebben weinig ruimte nodi..

  Wortel zaaien met video

  Hoe zaai je worteltjes en wanneer doe je dat het beste? Met een korte video en een handig stappenplan laten we zien hoe je worteltjes zelf kunt zaaien. Je hebt er een losse grond voor nodig en wat..

  Biologisch bladluis bestrijden

  In het voorjaar verschijnen ze, de kleine beestjes die aan het blad van je planten zuigen. Het lijkt onschuldig maar ze verzwakken je plant, en maken deze uiteindelijk ziek. Het gevolg is dat de o..

  Biologisch rupsen bestrijden

  Afkomstig van vlinders, motten of bladwespen: rupsen zitten soms opeens op je planten. Ze eten je planten kaal tot de planten soms zelfs het loodje leggen. Het bekendste voorbeeld: de groene rupsj..

  Nieuwe planten...

  Meest verkocht...

  Zaaitray 40 vakken 55mm rond 50,4x29,9cm

  Zaaitray 40 vakken 55mm rond 50,4x29,9cm

  Middelgrote zaailingen. Stevige zaaitray met 40 grote, ronde vakken. Uitste..

  € 1,79 Excl. BTW: € 1,48

  Kweekpot vierkant 12x12x20cm per 5 stuks

  Kweekpot vierkant 12x12x20cm per 5 stuks

  Per 5 stuks. Stevig en herbruikbaar dus een duurzame keuze (gaat lang mee)...

  € 2,49 - € 4,99

  Kweekpotten vierkant 9x9cm per 10 stuks

  Kweekpotten vierkant 9x9cm per 10 stuks

  Per 10 stuks. Stevig en herbruikbaar dus een duurzame keuze (gaat lang mee)..

  € 2,09 - € 3,69

  Kweekpotten vierkant 7x7cm per 10 stuks

  Kweekpotten vierkant 7x7cm per 10 stuks

  Per 10 stuks. Stevig en herbruikbaar dus een duurzame keuze (gaat lang mee)..

  € 1,99 - € 3,49