Lijst met koolsoorten moestuin

 • 18-03-2020

Ga snel naar...

  Welke koolgewassen zijn er? Koolgewassen zijn een groep planten binnen de wisselteelt. Het is voor koolgewassen kenmerkend dat ze nogal kolossaal kunnen groeien. Hierdoor hebben koolgewassen een buitengewoon grote behoefte aan een voedzame grond en een sterke bemesting. Koolgewassen zijn kruisbloemigen en bestaan uit veel verschillende soorten.

  Lijst met koolsoorten moestuin

  Hieronder een volledige koolsoorten lijst met alle namen van koolsoorten in de moestuin, en die dus meedraaien in de wisselteelt.

  Wat hebben koolgewassen nodig?

  Heb je koolsoorten in de moestuin, dan nemen deze bijna altijd veel ruimte in. Zo kan een bloemkool wel een meter breed worden. Alle koolsoorten gebruiken veel voeding. Het is dus nodig om koolgewassen de sterke bemesting te geven die zij nodig hebben. Bij droogte kunnen koolsoorten in de moestuin ook grote hoeveelheden water verbruiken. Koolsoorten zijn aantrekkelijk voor vlinders zoals het koolwitje. Deze leggen eitjes op of onder het blad. Rupsen uit deze eitjes kunnen hele planten kaalvreten. Koolgewassen worden daarom vaak onder insectengaas gekweekt.

  Welke koolgewassen zijn er?

  • Eloy M. Gotjé
  • 18-03-2020

  Meer lezen?

  Wat is wisselteelt?

  Wisselteelt is een teeltwijze waarbij je ieder jaar de gewassoorten doorschuift naar het volgende vak. Zo komt niet ieder jaar hetzelfde gewas op hetzelfde stuk grond te staan. Hiermee wordt onder..

  Wat is combinatieteelt?

  Combinatieteelt is een teeltwijze waarbij je sommige planten bewust bij elkaar zet en anderen juist niet. Het doel is om je planten elkaar te laten versterken. Dat doe je bijvoorbeeld doordat de e..

  Lijst met bladgewassen moestuin

  Bladgewassen zijn een groep planten binnen de wisselteelt in de moestuin. Het is voor bladgewassen of bladgroenten kenmerkend dat ze veel stikstof nodig hebben. Stikstof bevordert namelijk de aanm..

  Lijst met vruchtgewassen moestuin

  Vruchtgewassen zijn een groep planten binnen de wisselteelt in de moestuin. Het is voor vruchtgewassen of vruchtgroenten kenmerkend dat ze wat meer kalium kunnen gebruiken. Veel vruchtgewassen moe..

  Lijst met wortelgewassen moestuin

  Wortelgewassen zijn een groep planten binnen de wisselteelt in de moestuin. Het is voor knol- en wortelgewassen kenmerkend dat ze wat meer kalium kunnen gebruiken. Dit helpt onder andere bij de on..

  Lijst met aardappelen moestuin

  Aardappelen zijn een groep planten binnen de wisselteelt in de moestuin. Het is voor aardappelen kenmerkend dat ze wat meer kalium kunnen gebruiken. Eigenlijk zijn aardappelen ook gewoon wortel- e..

  Lijst met peulgewassen moestuin

  Peulgewassen zijn een groep planten binnen de wisselteelt in de moestuin. Het is voor peulgewassen kenmerkend dat ze peulvruchten maken en goed op een arme grond kunnen groeien. Niet alle planten ..

  Wat is NPK mest?

  Een moestuin kan niet zonder mest. Je gaat op zoek en komt veel meststoffen tegen. Op de verpakking staat "NPK" maar wat is NPK mest eigenlijk? En wat is de beste mest voor je moestuin? Je planten..

  Zelf saffraan planten

  Hoe kan je zelf thuis saffraan planten? Saffraan komt van de saffraankrokus en die bloeit in de herfst. Het kweken van saffraan is ontzettend makkelijk, maar de oogst is arbeidsintensief en het zo..

  Bloemkool Romanesco Precoce Franchi Sementi

  Bloemkool Romanesco Precoce Franchi Sementi

  Fractal-vormige bloemkool. Romanesco is een in Italië bekende groene bloemk..

  € 2,19 € 2,01

  Koolrabi Korist F1 BIO Buzzy Organic Seeds

  Koolrabi Korist F1 BIO Buzzy Organic Seeds

  Snelgroeiend en niet houterig. Korist is een snelgroeiende koolrabi. Dit so..

  € 5,99 € 5,50

  Palmkool Nero di Toscane BIO Buzzy Organic Seeds

  Palmkool Nero di Toscane BIO Buzzy Organic Seeds

  Typische wintergroente. De bladeren groeien van de steel af als een palmboo..

  € 2,19 € 2,01

  Boerenkool Westlandse Herfst BIO Buzzy Organic Seeds

  Boerenkool Westlandse Herfst BIO Buzzy Organic Seeds

  Mooie volle bladeren. Westlandse Herfst maakt een mooie plant met volle, ge..

  € 2,19 € 2,01

  Bloemkool Goodman F1 BIO Buzzy Organic Seeds

  Bloemkool Goodman F1 BIO Buzzy Organic Seeds

  Zomerteelt herfstteelt vroeg. Goodman is een vroeg ras dat erg geschikt is ..

  € 4,99 € 4,58

  Broccoli Belstar F1 BIO Buzzy Organic Seeds

  Broccoli Belstar F1 BIO Buzzy Organic Seeds

  Zomerteelt herfstteelt. Belstar is een tamelijk vroeg ras. Zeer productief ..

  € 4,99 € 4,58