Deze 5 planten smaken naar drop!

Ga snel naar...

  Welke plant smaakt naar drop?

  Er zijn meerdere planten die naar drop smaken (en ruiken). Hieronder 5 naar drop ruikende en smakende planten die je in de keuken kunt gebruiken. Slechts één daarvan wordt ook echt gebruikt als ingrediënt voor drop.

  Dropplant

  Dropplant, ook wel Agstache of dropnetel, smaakt en ruikt ècht naar drop. Je kunt er thee van zetten die dan ook net zo lekker smaakt. Het is natuurlijk geen wonder dat de plant die naam heeft gekregen. Een echte dropplant dus maar nee, dit is niet de plant waar daadwerkelijk drop van wordt gemaakt. Lekker is die in elk geval wel!

  dropplant dropnetel agastache afbeelding foto bloeiende planten


  Anijs

  Het is een leuke om in de tuin te hebben. Anijs kan je in de keuken gebruiken. De smaak en geur doen erg denken aan drop. Het lijkt er dus heel erg op. Ook anijs staat niet bekend als daadwerkelijk ingrediënt voor drop. Het wordt wel vaak toegevoegd aan kruidenmengsels. De gedroogde zaden maar ook het blad kan worden gegeten.

  anijs anijsplant afbeelding foto bloeiende planten


  Knolvenkel

  De hele plant wordt van top tot teen in de keuken gebruikt. Knolvenkel staat vooral bekend om de mooie knol die deze maakt. De knol wordt het meeste gebruikt. Ook de wortels en het loof kunnen worden gebruikt en zijn bovendien ontzettend gezond. De hele plant doet qua smaak een beetje denken aan anijs en dus ook aan drop.

  knolvenkel venkel knollen afbeelding foto planten


  Venkel

  De hierboven genoemde knolvenkel heeft nog een klein zusje. Doorlevende venkel is de meerjarige variant. Deze maakt geen knol. Het fijne loof van de plant smaakt hetzelfde als het loof van knolvenkel. Ook het loof van doorlevende venkel kan op dezelfde manier worden gebruikt. Het verschil? Doorlevende venkel blijft nog jaren staan.

  groenbladige doorlevende venkel loof bladeren afbeelding foto bloeiende planten


  Zoethout

  Bijna iedereen kent zoethout. Dit plantje bevat namelijk het belangrijkste ingrediënt van drop. Het sap uit de wortels wordt gebruikt op drop te maken. Je kunt de wortelstokken ook zelf drogen en erop kauwen. De fijne, zoete smaak is heel herkenbaar als dropsmaak. Net als de andere planten in dit lijstje kan je zoethout ook zelf kweken.

  zoethout licorice drop afbeelding foto bloeiende planten


  Voor je gezondheid

  Elk van deze planten heeft veel grote voordelen voor je gezondheid. Je kunt van al deze planten thee zetten. Natuurlijk kan het geen kwaad als je een keertje drop eet. Toch zijn deze planten rauw toch een stuk gezonder. Je kweekt ze makkelijk zelf en hebt zo toch de smaak van drop in huis. En dat zonder ze eerst door allerlei verwerkingsprocessen te laten gaan om tot een eindproduct te komen.

  Steranijs ook dropsmaak?

  Bijna iedereen kent steranijs wel. Helaas geen plant voor Keukenplanten.nl omdat deze hier gewoon niet te kweken is. Steranijs komt namelijk van een klein boompje. Dat kleine boompje groeit alleen in tropische gebieden. Ik wilde deze toch even noemen in het rijtje met dropsmaak-planten.

  • Gemaakt: 02-12-2023
  • Bijgewerkt: 07-12-2023
  • Eloy M. Gotjé

  Nieuwe planten...

  Meest verkocht...

  Zaaitray 40 vakken 55mm rond 50,4x29,9cm

  Zaaitray 40 vakken 55mm rond 50,4x29,9cm

  Middelgrote zaailingen. Stevige zaaitray met 40 grote, ronde vakken. Uitste..

  € 1,79 Excl. BTW: € 1,48

  Kweekpot vierkant 12x12x20cm per 5 stuks

  Kweekpot vierkant 12x12x20cm per 5 stuks

  Per 5 stuks. Stevig en herbruikbaar dus een duurzame keuze (gaat lang mee)...

  € 2,49 - € 4,99

  Kweekpotten vierkant 9x9cm per 10 stuks

  Kweekpotten vierkant 9x9cm per 10 stuks

  Per 10 stuks. Stevig en herbruikbaar dus een duurzame keuze (gaat lang mee)..

  € 2,09 - € 3,69

  Kweekpotten vierkant 7x7cm per 10 stuks

  Kweekpotten vierkant 7x7cm per 10 stuks

  Per 10 stuks. Stevig en herbruikbaar dus een duurzame keuze (gaat lang mee)..

  € 1,99 - € 3,49