Moestuin planten schaduwrijk

 • Eloy M. Gotjé
 • 05 July, 2022

Ga snel naar...

  Wat kan je planten op schaduwrijke plekken? Je zou het niet zeggen, maar je kunt genoeg keukenplanten kweken op plekken met wat meer schaduw. Denk aan aardappelen of radijsjes die het daar uitstekend doen. In onze handige zaaikalender filter je alle planten op standplaats. Je ziet dan direct een complete lijst met planten die goed op schaduwrijke plekken groeien.

  Wat is een schaduwrijke plek?

  We noemen een plek schaduwrijk als deze minder dan de helft van de dag direct zonlicht krijgt. Als ergens slechts enkele uurtjes direct zonlicht schijnt dan vinden we deze plek schaduwrijk. Op schaduwrijke plekken blijft het vaak langer vochtig, ook in de bodem. Planten drogen daar dus minder snel uit tijdens een warme en droge zomer.

  Planten schaduwrijke plekjes

  Je kunt genoeg planten kweken op schaduwrijke plekken, zoals bijvoorbeeld aardappelen of spinazie, maar ook radijsjes. In onze handige zaaikalender zie je alle planten die op schaduwrijke plekken groeien, maar hier alvast een paar voorbeelden:

  • Eloy M. Gotjé
  • 05 July, 2022

  Meer lezen?

  Wat is wisselteelt?

  Wisselteelt is een teeltwijze waarbij je ieder jaar de gewassoorten doorschuift naar het volgende vak. Zo komt niet ieder jaar hetzelfde gewas op hetzelfde stuk grond te staan. Hiermee wordt onder..

  Welke grond voor de moestuin?

  Welke grond gebruik je voor een moestuin? Biologische moestuinaarde uit zakken werkt meestal wel goed. Wil je het echt geweldig doen, stel dan zelf je grond samen. Dit doe je aan de hand van de pl..

  Moestuin planten volle zon

  Wat kan je planten in de volle zon? De volle zon is een uitstekende plek voor je moestuin. De meeste planten hebben nu eenmaal veel zonlicht nodig. Ze groeien beter als ze meer zonlicht krijgen. I..

  Moestuin planten halfschaduw

  Wat kan je planten in de halfschaduw? Ondanks dat je hier niet de hele dag zonlicht krijgt, kan je er toch erg veel keukenplanten kweken. Sommige planten groeien zelfs beter in de halfschaduw dan ..

  Radijs Sparkler 2 BIO Buzzy Organic Seeds

  Radijs Sparkler 2 BIO Buzzy Organic Seeds

  Klassieke witte met rode. Sparkler 2 zijn klassieke witte met rode en mooi ..

  € 2,19 € 2,01

  Spinazie Winterreuzen BIO Buzzy Organic Seeds

  Spinazie Winterreuzen BIO Buzzy Organic Seeds

  Grootbladige forse planten. Winterreuzen spinazie is bijzonder geschikt voo..

  € 3,49 € 3,20

  Bieslook Chinese Knoflookbieslook BIO Buzzy Organic Seeds

  Bieslook Chinese Knoflookbieslook BIO Buzzy Organic Seeds

  Chinese bieslook / knoflook aroma. Het loof van Chinese bieslook heeft een ..

  € 2,79 € 2,56

  footer wave afbeelding