Combinatieteelt

Er zijn goede en slechte buren. Slechte buren stelen elkaars voeding en water of maken elkaar ziek. Goede buren houden plaagdiertjes weg en beschermen elkaar. Met combinatieteelt zet je keukenplanten dus wel, of juist niet bij elkaar. Deze balans zorgt voor blije planten.


Wat is combinatieteelt?

Combinatieteelt is een teeltwijze waarbij je sommige planten bewust bij elkaar zet en anderen juist niet. Het doel is om je planten elkaar te laten versterken. Dat doe je bijvoorbeeld doordat de e..

Uienvlieg en wortelvlieg bestrijden

Een van de eerste combinaties die je leert in de moestuin is meestal die van de wortel en de ui. Twee planten die elkaar waanzinnig goed versterken in de moestuin. Beiden hebben weinig ruimte nodi..

1 - 2 van 2 (1 pagina's)

Nieuwe planten...

Deze 5 planten smaken naar drop!

Bij wie van drop houdt, mogen deze 5 planten niet ontbreken in de moestuin. Ze smaken allemaal naar drop of lijken daar heel erg op. Een van deze planten wordt zelfs daadwerkelijk gebruikt bij het..

Herfstblaadjes als mulch gebruiken

Veel dode blaadjes in je moestuin? Je hoeft ze zeker niet weg te halen! In een natuurlijke moestuin zijn ze meer dan welkom. We weten allemaal dat egeltjes graag onder een berg met blaadjes schuil..

Zelf saffraan planten

Hoe kan je zelf thuis saffraan planten? Saffraan komt van de saffraankrokus en die bloeit in de herfst. Het kweken van saffraan is ontzettend makkelijk, maar de oogst is arbeidsintensief en het zo..

Zaden herkennen: van welk plantje zijn deze zaden?

Heb je zaadjes liggen maar weet je niet waarvan ze zijn? Dan kom je er waarschijnlijk alleen achter wat het is door ze te zaaien. Toch kan je meestal goed aan de zaden zien, wat voor soort plantje..