Wat is combinatieteelt?
Combinatieteelt is een teeltwijze waarbij je sommige planten bewust bij elkaar zet en anderen juist niet. Het doel is om je planten elkaar te laten versterken. Dat doe je bijvoorbeeld doordat de e..
Er zijn goede en slechte buren. Slechte buren stelen elkaars voeding en water of maken elkaar ziek. Goede buren houden plaagdiertjes weg en beschermen elkaar. Met combinatieteelt zet je keukenplanten dus wel, of juist niet bij elkaar. Deze balans zorgt voor blije planten.
Combinatieteelt is een teeltwijze waarbij je sommige planten bewust bij elkaar zet en anderen juist niet. Het doel is om je planten elkaar te laten versterken. Dat doe je bijvoorbeeld doordat de e..
Een van de eerste combinaties die je leert in de moestuin is meestal die van de wortel en de ui. Twee planten die elkaar waanzinnig goed versterken in de moestuin. Beiden hebben weinig ruimte nodi..
Pepers halen we met bakken uit de tuin, zo veel, maar wat kun je ermee doen? We maken er (zoete) chilisaus van! Je ogen kunnen gaan branden tijdens het koken, maar je krijgt een heerlijke zoetpittige saus. Gebruik je favoriete pepers en volg het recept!
Als je veel pepers hebt geoogst, kan je ze inmaken in zuur. Ze blijven dan extra lang houdbaar! Hier lees je hoe je dat doet. Gebruik pepers, samen met eventueel wat andere ingrediënten, uit je eigen moestuin. De ingemaakte pepers zijn rauw te gebruiken, of te verwerken in andere recepten.
Wij oogsten soms hele emmers vol met tomaten. Wat doe je ermee? Nou, je maakt er tomatensaus van! Hier lees je precies hoe je dat doet. Werk de checklist met benodigdheden af en ga direct zelf aan de slag.
Heb je bloeiende planten in je moestuin staan, maar weet je niet welke planten dat zijn? Misschien herken je de bloemen dan wel van de foto's hieronder. Kijk, voel en ruik goed, zonder de plant eerst te proeven als je nog niet weet wat het is natuurlijk. Het is niet altijd direct duidelijk, maar de bloemen van een plant geven je meestal erg veel hints!