Wisselteelt

Jouw plantjes halen stofjes uit de grond, of verspreiden soms schimmels en ziektes onder elkaar. Daarom kweek je ze liever niet direct voor of na elkaar. Je wacht even tot de voeding is aangevuld, en kweekt ondertussen eerst iets anders. Met wisselteelt (of gewasrotatie) verdeel je keukenplanten in groepjes, die je goed voor of na elkaar kunt kweken.


Lijst met aardappelen moestuin

Aardappelen zijn een groep planten binnen de wisselteelt in de moestuin. Het is voor aardappelen kenmerkend dat ze wat meer kalium kunnen gebruiken. Eigenlijk zijn aardappelen ook gewoon wortel- e..

Lijst met bladgewassen moestuin

Bladgewassen zijn een groep planten binnen de wisselteelt in de moestuin. Het is voor bladgewassen of bladgroenten kenmerkend dat ze veel stikstof nodig hebben. Stikstof bevordert namelijk de aanm..

Lijst met koolsoorten moestuin

Koolgewassen zijn een groep planten binnen de wisselteelt in de moestuin. Het is voor koolgewassen of koolsoorten kenmerkend dat ze nogal kolossaal kunnen groeien. Hierdoor hebben koolsoorten in d..

Lijst met peulgewassen moestuin

Peulgewassen zijn een groep planten binnen de wisselteelt in de moestuin. Het is voor peulgewassen kenmerkend dat ze peulvruchten maken en goed op een arme grond kunnen groeien. Niet alle planten ..

Lijst met uiensoorten moestuin

Uiensoorten zijn een groep planten binnen de wisselteelt in de moestuin. Het is voor uiensoorten of koolsoorten kenmerkend dat ze vatbaar zijn voor aaltjes. Om die reden wordt het aangeraden om ui..

Lijst met vruchtgewassen moestuin

Vruchtgewassen zijn een groep planten binnen de wisselteelt in de moestuin. Het is voor vruchtgewassen of vruchtgroenten kenmerkend dat ze wat meer kalium kunnen gebruiken. Veel vruchtgewassen moe..

Lijst met wortelgewassen moestuin

Wortelgewassen zijn een groep planten binnen de wisselteelt in de moestuin. Het is voor knol- en wortelgewassen kenmerkend dat ze wat meer kalium kunnen gebruiken. Dit helpt onder andere bij de on..

Wat is wisselteelt?

Wisselteelt is een teeltwijze waarbij je ieder jaar de gewassoorten doorschuift naar het volgende vak. Zo komt niet ieder jaar hetzelfde gewas op hetzelfde stuk grond te staan. Hiermee wordt onder..

1 - 8 van 8 (1 pagina's)

Nieuwe planten...

Herfstblaadjes als mulch gebruiken

Veel dode blaadjes in je moestuin? Je hoeft ze zeker niet weg te halen! In een natuurlijke moestuin zijn ze meer dan welkom. We weten allemaal dat egeltjes graag onder een berg met blaadjes schuil..

Zelf saffraan planten

Hoe kan je zelf thuis saffraan planten? Saffraan komt van de saffraankrokus en die bloeit in de herfst. Het kweken van saffraan is ontzettend makkelijk, maar de oogst is arbeidsintensief en het zo..

Zaden herkennen: van welk plantje zijn deze zaden?

Heb je zaadjes liggen maar weet je niet waarvan ze zijn? Dan kom je er waarschijnlijk alleen achter wat het is door ze te zaaien. Toch kan je meestal goed aan de zaden zien, wat voor soort plantje..

Paprika sneller laten rijpen?

Tuurlijk, paprika's kan je ook groen oogsten (en eten). Ook dan zijn ze erg lekker. De laatste paprika's van het jaar kleuren vaak toch niet meer. Zeker niet bij gebrek aan zon. Toch kan je ook de..