Kweken en tips

Hey daar! Ik help je graag het beste uit je biologische moestuin te halen. Een fijne samenwerking met de natuur en het houden van overzicht, maken je moestuin een succes. Hier zijn de kweektips volledig op afgestemd.

Oost-Indische kers tegen bladluis

Wist je dat Oost-Indische kers niet alleen eetbaar is, maar ook erg goed werkt tegen bladluis? Oost-Indische kers kan je dus zaaien om bladluis bij andere planten te voorkomen, of eigenlijk om ze bij die andere planten weg te lokken. Oost-Indische kers is ..

Artisjok zaaien

Hoe zaai je artisjokken? Wanneer kan je het beste artisjokken zaaien? Met behulp van een korte video leggen we stap voor stap uit hoe je artisjokken het beste kunt zaaien, en wanneer je dat dan moet doen. Bekijk de video en doorloop de stappen daaronder om..

Bleekselderij zaaien

Hoe zaai je bleekselderij? Wanneer kan je het beste bleekselderij zaaien? Met behulp van een korte video leggen we stap voor stap uit hoe je bleekselderij het beste kunt zaaien, en wanneer je dat dan moet doen. Bekijk de video en doorloop de stappen daaron..

Venkel zaaien

Hoe zaai je venkel? Wanneer kan je het beste venkel zaaien? Met behulp van een korte video leggen we stap voor stap uit hoe je doorlevende venkel het beste kunt zaaien, en wanneer je dat dan moet doen. Bekijk de video en doorloop de stappen daaronder om ve..

Pepino zaaien

Hoe zaai je pepino? Wanneer kan je het beste pepino zaaien? Met behulp van een korte video leggen we stap voor stap uit hoe je pepino het beste kunt zaaien, en wanneer je dat dan moet doen. Bekijk de video en doorloop de stappen daaronder om pepino te zaai..

Pepers zaaien

Hoe zaai je pepers? Wanneer kan je het beste pepers zaaien? Met behulp van een korte video leggen we stap voor stap uit hoe je pepers het beste kunt zaaien, en wanneer je dat dan moet doen. Bekijk de video en doorloop de stappen daaronder om pepers te zaai..

Paprika's zaaien

Hoe zaai je paprika? Wanneer kan je het beste paprika's zaaien? Met behulp van een korte video leggen we stap voor stap uit hoe je paprika's het beste kunt zaaien, en wanneer je dat dan moet doen. Bekijk de video en doorloop de stappen daaronder om paprika..

Aubergine zaaien

Hoe zaai je aubergine? Wanneer kan je het beste aubergine zaaien? Met behulp van een korte video leggen we stap voor stap uit hoe je aubergines het beste kunt zaaien, en wanneer je dat dan moet doen. Bekijk de video en doorloop de stappen daaronder om aube..

Kapucijners zaaien

Hoe zaai je kapucijners? Wanneer kan je het beste kapucijners zaaien? Met behulp van een korte video leggen we stap voor stap uit hoe je kapucijners het beste kunt zaaien, en wanneer je dat dan moet doen. Bekijk de video en doorloop de stappen daaronder om..

Wat is wisselteelt?

Wisselteelt is een teeltwijze waarbij je ieder jaar de gewassoorten doorschuift naar het volgende vak. Zo komt niet ieder jaar hetzelfde gewas op hetzelfde stuk grond te staan. Hiermee wordt onder andere het uitputten van de bodem voorkomen, maar wisseltee..

Mijn eerste moestuintje

Dit is hoe het eruit zag, mijn eerste moestuintje. Een balkonmoestuin van plastic potten en bakken, gevuld met moestuinaarde uit het tuincentrum. Ik stopte voor de lol wat zaadjes in potten en bakken. Dit groeide uit tot wat men soms noemde een "groene oas..

Lijst met koolsoorten moestuin

Koolgewassen zijn een groep planten binnen de wisselteelt in de moestuin. Het is voor koolgewassen of koolsoorten kenmerkend dat ze nogal kolossaal kunnen groeien. Hierdoor hebben koolsoorten in de moestuin een buitengewoon grote behoefte aan een voedzame ..

Peperplant overwinteren

Wil je een peperplant overwinteren? Sommige pepersoorten zijn erg bijzonder. De zaden zijn moeilijk te krijgen, je plant is bijzonder productief of je wilt gewoon niet ieder jaar opnieuw zaaien. Gelukkig zijn pepers meerjarige planten. Je kunt ze vorstvrij..

Moestuin zaden ontkiemen

Wat is de beste manier om zaden te ontkiemen? Peper zaden ontkiemen vereist een hogere temperatuur, broccoli zaden voorzaaien doe je liever in een grote kweekpot. Planten die een penwortel maken kan je beter niet verspenen, die zaai je liever direct in de ..

Wat is mulchen?

Wat gebruik je om te mulchen? Waarom zou je mulchen, en wat is mulchen precies? Mulch is een laag organisch materiaal afkomstig van planten, op de grond in je (moes)tuin. Mulchen is het toevoegen van zo'n laag organisch plantenmateriaal. Je doet het met ee..

Standplaats bepalen

Waar leg je een moestuin aan? Een moestuin heeft zonlicht nodig. Geen enkele plant kan zonder, maar dat betekent niet dat je in de schaduw geen moestuin kunt hebben. Sommige planten groeien daar juist weer erg goed. De standplaats bepalen doe je een klein ..

Lijst met aardappelen moestuin

Aardappelen zijn een groep planten binnen de wisselteelt in de moestuin. Het is voor aardappelen kenmerkend dat ze wat meer kalium kunnen gebruiken. Eigenlijk zijn aardappelen ook gewoon wortel- en knolgewassen. Je kunt ze dan ook hetzelfde behandelen. Omd..

Lijst met bladgewassen moestuin

Bladgewassen zijn een groep planten binnen de wisselteelt in de moestuin. Het is voor bladgewassen of bladgroenten kenmerkend dat ze veel stikstof nodig hebben. Stikstof bevordert namelijk de aanmaak en ontwikkeling van het blad bij planten. Sommige bladge..

1 - 18 van 68 (4 pagina's)

footer wave afbeelding